Uno

Fra Hackheim wiki
Gå til: navigasjon, søk

UNO, Brakkas første og eneste server

Uno ble navnet på brakkas første server, uno er jo passende da det er "en" på spansk.

Enn så lenge så har denne serveren kun en jobb og det er å hoste wikien vår samt at jeg (user:nikolai) og user:runar bruker den til utvikling av databaseløsningen for det kommende RFID baserte dørlåssystemet og medlemsdatabase.

Denne maskina er min tidligere stasjonærpc men da jeg oppgraderte så fant jeg ut at denne passet fint inn på hackheim som server.

Spesifikasjoner

CPU: Intel q6600

RAM: 2*1gb + 2*2gb ddr2 (skal oppgraderes til totalt 8gb)

HK: Asus rampage formula X48

HDD: 1 stk 250gb SATA disk

OS: ubuntu 12.04 server

Videre planer

Som sagt, skal få inn mer ram så vi er oppe i totalt 8gb, videre er tanken å kjøre VMWare ESXi i bunnen slik at vi også kan hoste andre tjenester for medlemmer på huset og eventuelt også minecraft serveren vår som kjører på den overraskende stabile men upålitelige stuepcen vår for øyeblikket, dette er da om det ikke viser seg at minecraft spiser latterlig mye ressurser (Noe det gjerne gjør da det er java inne i bildet)

Men før jeg får inn ESXi i bunnen så må jeg gå til anskaffelse av noen nettverkskort som fungerer under ESXi da de som er onboard ikke overraskende ikke fungerer.

Vi har også fått donert en god haug med 250gb disker fra user:ståle som jeg også tenker å slenge inn i maskina slik at vi kan ha et repository med programvare som er "kjekt å ha" på huset.

Med tiden så vil vi også ha behov for en router da denne d-link saken vi har nå ikke er den mest samarbeidsvillige.