Om Hackheim

Fra Hackheim wiki
Gå til: navigasjon, søk

Om Hackheim

Et kreativt verksted i Trondheim: «Hackheim» Juni, 2012: En håndfull interesserte har samlet seg på Kjeglekroa en lørdags ettermiddag. På forhånd har det vært flittig aktivitet både på Facebook og over jungeltelegrafen, og nå skal det holdes møte. Det dreier seg om å starte noe helt nytt i byen; et «hackerspace». Denne subkulturen har vokst frem rundt høyere utdanningsinstitusjoner i USA og på kontinentet, men har hittil ikke hatt stort gjennomslag her hjemme. Det sentrale i denne typen forening er det å skape noe sammen med andre; derfor er det vanlig å referere til makermiljøet, like gjerne som hackermiljøet. Et hackerspace kjennetegnes av medlemmer som kommer sammen for å arbeide med hobbyprosjekter, både hardware- og softwarebasert. Motivasjonen for arbeidet er lysten til å lære noe nytt, lage noe nyttig, eller rett og slett fordi det er tøft! Gjennomføringen er preget av gjør-det-selv-løsninger og nysgjerrighet. Ønsket om å starte en slik virksomhet har ført til stiftelsen av Hackheim denne lørdagen.

Så langt har det riktignok funnes foreninger i byen som har dekket flere av interessefeltene til et typisk hackerspace – Omega verksted og Elektra er linjeforeninger for elektrostudenter på henholdsvis NTNU og HiST, og Akademisk Radioklubb (ARK) utdanner radioamatører. Alle disse driver sosiale tilstelninger og aktiviteter for medlemmene, i tillegg til drift av verksteder. Det nye med et sted som Hackheim, er at det tar sikte på å være åpent for alle. Vi vil ta inn nye medlemmer uavhengig av alder, kjønn eller utdanning; det eneste som kreves er engasjement og interesse.

Vi er fortsatt bare i startgropa, men vi er oppført i frivillighetsregisteret i brønnøysundsregisteret, har organisasjonsnummer, bankkonto, romslige lokaler i klæbuveien 153, vi har nå holdt på i et år og nå skal vi vokse oss store!

Har du tid til å hjelpe oss med tips, innspill, diverse dugnader og et ellers aktivt medlemskap, ønskes du hjertelig velkommen. Happy hacking!


Se også: Styret